Collage

Collage eksempel

Collage eksempel

Collage

Skisse på tenkt collage til utstilling

Collage – Hovedbildet på utstillingen vil bestå av hundrevis av bilder!

‘Et bilde sier mer enn 1000 ord.’

Til utstillingen skal vi lage en collage* – ett bilde – som består av hundrevis av bilder. Tenk for en Trondheimshistorie dette blir …!

Prosjektgruppa regner med at folk har mange bilder fra Trondheim i arkivene sine!
Bilder av folk og dyr i by og mark. Stikkord her kan også være bygninger, veiter, kumlokk, brostein, parker, torget, Nidelven, friluftsområder rundt byen, skog, himmel, sjø, landemerker som Tyholt, Nidarosdomen, Festningen, Gløshaugen, Munkholmen, Skansen, bryggene og Olav Tryggvasson. Med og uten folk og dyr. Sommer, høst, vinter og vår …

Bildene som skal brukes må ha fargedominans enten i rødt, hvitt, gult, blått, lilla, grønt, sort eller grått. Bildene kan være skarpe og bevegelsesuskarpe, fargesterke og pastell. Det er ikke fokus på kvalitet, men på farger.

Vedlagt ligger en skisse på hva vi har tenkt, og et eksempel på en slik collage. Som skissen viser behøver vi veldig mange røde/blodrøde bilder.

Vi ønsker at dere ser gjennom arkivet, eller går på jakt etter bilder med ulike fargedominanser. Det kan også tas utsnitt av motivet for å få frem fargene.

Innlevering:
Send bildene til oss på tkk-trondheimsnatt@outlook.com. Prosjektgruppa setter sammen flere bilder på ark og sender til print. Dette for å sikre samme type papir/overflate. Printkostnadene dekkes av prosjektets avsatte midler.

Antall og frister:
Du kan levere rundt 100 bilder pr. person. Alle som bidrar får noen av bildene sine med. Send gjerne mange bilder samtidig. Det er mulig å levere inn etter hvert som du finner bildene. Innleveringfrist: 15. mai 2016.

Filnavn:
Navn_Etternavn_1
Navn_Etternavn_2 og så videre.
Dette for kun for å kontrollere at alle får et bilde eller to med.

Format: Må være kvadratisk. Ingen ramme.
Alternativ 1: 5×5 cm. 300ppi.
Alternativ 2: 591×591 pixler. 300 ppi.
Alternativ 3: Vanskelig å sette pixelstørrelse? Så lenge bildene er kvadratiske kan dere sende dem inn, så fikser vi det.

Vi ønsker at alle medlemmene bidrar til en felles collage, som viser mangfoldet i byen vi er glade i! Det hadde vært utrolig artig!

*En definisjon på collage: Flere bilder som er satt sammen til en ny helhet.

De forskjellige bildene er gjerne limt på den samme overflaten. Bildene alene forteller kanskje en helt annen historie enn collagen gjør. Denne teknikken har mye til felles med montasje. Eller montasje kan være en del av en collage.