Kolbjørn Dekkerhus 95 år

Den 28. april 2015 fylte æresmedlem i NSFF og Trondhjems Kameraklubb, og innehaver av Kongens Fortjenestemedalje i sølv, Kolbjørn Dekkerhus, 95 år.

I den forbindelse besøkte Wenche Aune (Styremedlem og Konkurranseansvarlig i NSFF) og Jan Frode Aase (Regionkontakt NSFF Sør- og Nord-Trøndelag) ham hjemme på Røros ondag 29 april, der vi overrakte blomster og hilsener fra både NSFF og Trondhjems Kameraklubb (der begge er medlemmer).

Foran kamera: Wenche Aune og Kolbjørn Dekkerhus. Bak kamera: Jan Frode Aase. Tekst: Jan Frode Aase

Kolbjørn Dekkerhus fyller 95 år

Kolbjørn er NSFF´s og Trondhjems Kameraklubb´s eldste medlem. Han er fortsatt aktiv, og deltar fortsatt i konkurranser, såvel i NSFF som hos Trondhjems Kameraklubb. Sist NM, høsten 2014, fikk han bl a Hederlig Omtale for et av bildene sine. Kolbjørn forteller stolt at han ble norgesmester i foto i 1952 og 57.

Kolbjørn har også vært aktiv deltaker i Internasjonale fotokonkurranser, og har en EFIAP fra 1956. Han har også et godt utvalg av NSFF plaketter, både nasjonale og internasjonale, i tillegg til en stor samling pokaler og medaljer, fra både nasjonale og internasjonale fotokonkurranser.

Å være på besøk hos Kolbjørn, er en opplevelse. Han har et godt og smittene humør, og en stor fortellerevne, med utallige historier fra et langt liv som aktiv fotograf. Han kjøpte sitt første kamera tidlig i 1940, og forteller at han brukte dette flittig, prøvet og feilet, og lærte av det. Noen år senere meldte han seg inn i Trondhjems Kameraklubb, der han fikk utvikle seg videre og ble en aktiv del av miljøet der. Tanken var at foto skulle bli en hobby, men i 1954 ble han ansatt i Aune Kunstforlag i Trondheim. I de neste 40 åra reiste han land og strand rundt og fotograferte bilder til bl a prospektkort og kalendere. Han forteller at han til tider også brukte privatfly, da med sønnen som pilot.

Kolbjørn har opplevd en stor utvikling innen for fotografi, fra det analoge til det digitale. Digitalt kamera hadde han allerede skaffet seg, men da han var 85 år kjøpte han PC og lærte seg digital bildebehandling.

Vi ønsker Kolbjørn lykke til videre som aktiv og engasjert fotograf, og håper å få se flere bidrag fra ham både i klubbkonkurransene til Trondhjems Kameraklubb, og NM i foto i regi av NSFF.

Foran kamera: Wenche Aune og Kolbjørn Dekkerhus
Bak kamera: Jan Frode Aase. Tekst: Jan Frode Aase