Fototur til Sula, 30. september – 2. oktober

I år inviterer vi til fotohelg ytterst mot storhavet i Frøyas skjærgård, dette øyriket som også er Trondheims skjærgård. Med smått og stort utgjør dette øyriket 5400 holmer og skjær.

Sula er den sørligste av i alt 4 bebodde fiskevær. Sula har 155 hus og 74 sjåer (sjøhus). Husene ligger tett – noe som gir et lite bypreg. På toppen står øyas stolthet – Sula fyr fra 1909. Herfra kan en se utover øyriket. Etter perioder med mye vind kan man se de mektige dønningene slå mot fallgarden som skjermer øya fra storhavet. Koselig fiskevær og ikke minst mye natur kan inspirere fotoentusiasten og kreativiteten, uansett hvilket vær vi blir tilgodesett.

Påmeldingsfrist er søndag 17. juli. Merk at påmeldingen er bindende

Sula fyr, foto: Åse Ødegård

Overnatting

Vi har reservert Fyrvokterhuset  og Edvinhuset slik at vi kan være mest mulig samlet i fellesskap.  Det er til sammen maks 28 sengeplasser, inkl. 6 ekstrasenger, flest dobbeltrom og et firesengsrom, alle med enkeltsenger.

Det er ønskelig å oppgi navn på den man ønsker å dele rom med, hvis ikke blir sengeplassene fordelt av turkomieen. (Dersom det blir plass kan det bli mulig å betale dobbelt for eget rom, men vi kan ikke love noe).

Pris: Overnatting to døgn kr 900,- (klubben sponser resten)

Tillegg om man ikke tar med sengetøy og håndkle kr 250,-.

Mat og drikke

Felles middager fredag, lørdag* og lunsj søndag vil serveres på Terna Brygge dersom vi blir flere enn 10 personer. (*sponses av klubben). Vi kommer tilbake til meny, men prisen vil være et sted mellom kr 195,- og 290,- per måltid. Eller de som ønsker kan lage middag selv i leiligheten.

Øvrig mat ordner vi selv, da leilighetene er utstyrt med kjøkken og kjøleskap. Det er Coop butikk i nærheten (stenger 16:30 fredag, åpent 10-14 lørdag), eller eventuelt handle på forhånd og ta med.

Reise

Vi anbefaler samkjøring og beregner vel 3 timer i kjøretid fra Trondheim til fergeleiet på Dyrøya (Frøya). Det er godt med parkeringsplasser ved fergeleiet på Dyrøya.

Beregn i tillegg reisetid med ferje, hurtigbåt fra 0,50 til 1,35 time avhengig av ruteplan. Det er gratis å reise med ferge og hurtigbåt.

Ute på Sula – byen i havet – er alt innen gangavstand. Du trenger derfor ikke bil for å forflytte deg. Må du ha med deg bil ut til Sula så er det fint om du bruker den så lite som mulig. Bilen er egentlig et fremmedelement ute på denne fredelige fiskeværsøya.

Det er også mulig å reise med Kystekspressen fra Trondheim til Sandstad, Hitra og videre buss til Frøya.

Last ned invitasjon og praktisk info her (pdf)