Resultat – 6. Munken fotokonkurranse 2023

I år deltok 191 fotografer med til sammen 1983 bilder. Det er ny rekord i både antall autorer og antall bilder for Munken fotokonkurranse! Konkurransen har tre tema, «Farge – fritt motiv», «Monokrom – fritt motiv» og «Ansikt og kropp».

Det er inspirerende å se det store mangfoldet av gode bilder innen de ulike tema. Tusen takk til alle for tilliten dere viser oss ved å delta med deres beste bilder. Det bidrar til meget høy kvalitet i konkurransen og nåløyet for antatt eller bedre blir trangt. Mange gode bilder måtte derfor utelates. Gratulerer til alle som passerte nåløyet!

Jury for alle tre temaene:
Håkon Karlsen – fotograf
Wenche Aune – Medlem Trondhjems Kameraklubb
Eli Kristin Hårberg – Medlem Trondhjems Kameraklubb

Last ned resultatliste her (pdf)

Last ned katalog og bilag med antatte bilder (pdf, 24 MB)

Beste Autor totalt i konkurransen – NSFF pokal

Monica Skau Engell, Oslo Kamera Klubb  – 24 p.
(3 sølv, 9 antatt)

På de neste plassene fulgte:
2. Jonas Hallberg Egen – 18 p.
3. Sheila Alnes – 17 p.
4. Bjørn Ole Nyborg – 16 p.
5. Gunnar Bye – 14 p.

Beste portrett – Thor Melhuus’ minneplakett

«Light and Dark 2» – Sheila Alnes, Skodje Fotoklubb

Monokrom – Gullmedalje

«Matt» – Geir Otlo Jartveit, Skodje Fotoklubb

Farge – Gullmedalje

«Macaw with lorgnette» – Nina Jonsson, Moss Fotoklubb

Ansikt og kropp – Gullmedalje

«Naked Man in Fog» – Kjersti Holst, Oslo Kamera Klubb

Monokrom – alle premierte bilder

Farge – alle premierte bilder

Ansikt og kropp – alle premierte bilder

Katalog

Katalog med alle vinnerbilder og fullstendig resultatliste blir laget i trykt utgave som sendes til alle deltakerne i posten. Den vil også bli tilgjengelig i pdf-format her

Katalog med alle vinnerbilder og fullstendig resultatliste er i år laget i trykt utgave som sendes til alle deltakerne i posten.

Katalog 6. Munken fotokonkurranse 2023 (pdf, 6 MB)


Om «Munken fotokonkurranse»

Munken fotokonkurranse er en årlig nasjonal fotokonkurranse som startet med Trondhjems kameraklubbs jubileumskonkurranse i 2018.

Konkurransen har tre klasser – Farge fritt motiv, Monokrom fritt motiv, og Ansikt og kropp. «Munken» er godkjent av NSFF (Patronage 2022/1) og resultater fra konkurransen vil derfor telle til NSFF plaketter og hederstegn.

Det deles ut TKK gull-, sølv- og bronsemedaljer til de beste bildene i hvert tema. I tillegg vil det bli utdelt «Thor Melhuus minneplakett»* til beste portrett og NSFF pokal til beste fotograf totalt.

*Fotograf Thor Melhuus gikk bort i 2017. Han var en sentral person i fotomiljøet i Trondheim i mer enn en mannsalder og han har blant annet portrettert kongeparet. Han var æresmedlem Trondhjems kameraklubb og NSFF, og fikk kongens fortjenestemedalje for sitt fotografiske virke.

Årets invitasjon med konkurranseregler finner du her