TKKs Jubileumsutstilling 2018

Finalen i feiringen av Trondhjems kameraklubbs 90-årige historie i 2018 blir åpningen av vår store og flotte jubileumsutstilling med tittel «KaDuItjVeit» fredag 14. september, i forbindelse med Kulturnatt.

Her vil vi presentere for mange det ukjente Trondheim, det vi finner bak fasadene, i veiter og gårdsrom.

 

Velkommen til åpning!

Utstillingen starter med utstillingsvandring for uteutstillingen med oppmøte utenfor Fiskhallen i Taraldsgårdsveita kl 19.30.

Derfra vandrer vi via de seks lokasjonene med monterte bilder i veitene. Vandringen avsluttes tilbake i Fiskhallen der vi holder en offisiell vernissage kl. 20.00.

Alle er hjertelig velkomne, og meld deg/dere gjerne på våre Facebook-arrangement slik at vi får en oversikt over hvor mange vi kan forvente:

 

Utendørs utstilling

En stor del av utstillingen vil være utendørs, fordelt på flere veiter i det aktuelle området. Her vil du se bilder montert på vegg, gjerne i flere grupper med bilder.  En del av utstillingen vil bli stående permanent.

  • Vi inviterer vi utstillingsvandring under Kulturnatt, fredag 14. september, kl. 19:30. Oppmøte utenfor gamle Fiskhallen i Taraldgårsveita. Arrangementet på Facebook

KaDuItjVeit_utstillingskart_2526

 

Fiskhallen

Vi vil også ha bilder utstilt i perioden 14. – 30. september inne i lokalene til gamle Fiskhallen i Taraldgårsveita.

 

Katalog

Klikk her utstillingskatalogen med bilder og noen av fotografenes tanker

 

 

Takk!

Trondhjems kameraklubb ønsker også å takke Norsk Selskap For Fotografi og Trondheim kommune for økonomiske bidrag som har gjort det mulig å få til denne flotte utstillingen!

Takk også til Byantikvaren i Trondheim for et godt samarbeid, og til Fotoimport og Skiltsystemer som har produsert utstillingsbildene.

 

Samarbeid med Byantikvaren

Arbeidet med utstillingen har vært gjennomført som et klubbprosjekt gjennom 2018, parallelt med Byantikvaren i Trondheims pågående prosjekt «Vitalisering av veiter og gårdsrom».

Vi håper utstillingsprosjektet kan være et bidrag i vitaliseringsarbeidet og at samarbeidet også vil være med på å aktualisere utstillingen og klubben.

Les mer om vitaliseringsprosjektet til Byantikvaren her

 

Om bildene

Bildene er tatt i 2018 og i området «Nerbyn», dvs. veiter og gårdsrom i området mellom Olav Tryggvasons gate og Fjordgata:

 

Utstillingskomiteen sammen med representanter fra kommunen og gårdeiere har vært med å velge ut bildene som er stilt ut.

Bildene er valgt ut i fra variasjon i motiv og tolkninger, hvordan bildene kan passe sammen, samtidig som vi har vurdert de i forhold til mulige plasseringer og presentasjons-/ opphengsmetoder.

I tillegg skulle alle klubbens medlemmer kunne delta med minst ett bilde.

 

Tidsplan

Uke 37

  • Fredag 14. september – Åpning ifm. «Kulturnatt»

Uke 38-39

  • Utstillingen i Fiskhallen er åpen

 

Gjennomførte aktiviteter

Månedens bilde i februar markerte oppstarten for prosjektet. 29 bilder ble levert, og tema var «Det ukjente Trondheim». Vinner ble Harm Kroon med «Klesbutikk», og Liv Stadsøy stakk av med både 2. og 3. plass med henholdsvis «Bakgård» og «Spiraler».