Månedens bilde, mars 2020

«Konsert» var tema i tredje runde av Månedens bilde. Det kom inn 37 bidrag. Takk til Harstad fotoklubb ved Renate Jensen, Veronica Sund og Siri Døsen som sto for juryeringen!

Premierte bilder

Hans H. Bjørstad fikk førsteplass for sitt konsertportrett av Jahn Teigen med tittelen «Optimist»:

Juryen var enig i at dette var ett av de beste bildene. Flott lys og bra balanse. Et skarpt bilde som er rent og uten forstyrrende elementer. Gode kontraster og et godt fargebilde. Et godt fanget øyeblikk. Et bilde man skulle ønske man hadde tatt selv.

Hans H. Bjørstad tok også andreplassen med «Splitter pine!»:

Close up til førsteplass, juryen var enige der og bildet ledet til mye allsang. Skarpt bilde med god blikk kontakt, rått uttrykk som fanget vår oppmerksomhet. Her er det mye energi. Bildet gjør seg godt i sort/hvitt. Hånden var et forstyrrende element for oss, mulig bedre i kvadratisk format der hånden er beskjært bort.

Frode Fossvold-Jørum kom på tredjeplass med «Franz Ferdinand – Quartfestivalen 2004»:

Juryen var veldig enige om plasseringen. Et bilde som viser godt samspill og energi. Vi liker konsertstemningen i bildet. Gode sort/hvitt toner.

Hederlig omtale

Grethe Lindseth for «The drummer man»:

Fantastisk uttrykk på trommeslageren, det gjorde hele bildet. Mye action og energi i bildet. Flott å bli tatt med opp på scenen og få se det som publikum ikke ser. Konsertlys kan ofte være ei utfordring å ta bilde i, men her har fotografen løst oppgaven på en god måte.

Liv Stadsøy for «Innlevelse»

God stemning og fin dybdeskarphet i bildet. Et godt fanget øyeblikk. Flott i sort/hvitt og fint lys. Litt hardt croppet, vi savner litt mer av personen og instrumentet foran.

Ommund Øgård for «Gatemusikant i Barcelona»

Et stemningsfullt bilde. Tett på og et anderledes konsertbilde. Det gir en følelse av ro og en avslappet stemning, vi får lyst til å slå oss ned. Fine farger og god komposisjon, kunne vært lysnet litt i ansiktet.

Gunnar Dahl for «Toby Lee på Nidaros blues»

Fint lys og god komposisjon. Viser stor innlevelse. Det gjør seg med bassisten i bakgrunnen, godt samspill. Litt utbrent noen plasser

Olaf Aune for «Consert 2»

God komposisjon og fint lys. Fin konsertstemning. Kunne med fordel hatt litt mer kontrast i bildet.

Antatte

Bjarke Anderson «Eivør»
Anne Margrete Vognild Einum «Øyvind i UKM»
Frode Fossvold-Jørum «St. Vincent – Pstereofestivalen 2014»
Anne Katharine Dahl «Fløytespiller»
Eli Kristin Hårberg «Toccata»

Vi gratulerer vinnere og antatte!