Munken nasjonale fotokonkurranse

Trondhjems Kameraklubb har gleden av å invitere alle fotografer i Norge til «6. Munken 2023» – Trondheim nasjonale fotokonkurranse.

6. Munken 2023

Last ned invitasjon med fullstendige konkurranseregler her

Lever bildene dine innen 2. april her

Tema

Konkurransen har tre tema:

  • Monokrom – fritt motiv
  • Farge – fritt motiv
  • Ansikt og kropp

Se definisjoner av temaene i konkurransereglene.

Viktige datoer

  • Innlevering start – 6. februar
  • Innlevering stenger – 2. april (kl. 23:59)
  • Juryering – 16. april
  • Resultat innen – 23. april (rapportkort i epost samt liste på denne siden)

Premiering

Det deles ut TKK gull-, sølv- og bronsemedaljer til de beste bildene i hvert tema. I tillegg vil det bli utdelt «Thor Melhuus minneplakett»* til beste portrett og NSFF pokal til beste fotograf totalt.

*Fotograf Thor Melhuus gikk bort i 2017. Han var en sentral person i fotomiljøet i Trondheim i mer enn en mannsalder og han har blant annet portrettert kongeparet. Han var æresmedlem Trondhjems kameraklubb og NSFF, og fikk kongens fortjenestemedalje for sitt fotografiske virke.

Katalog

Dersom vi oppnår like mange deltagere som tidligere år, 150 eller mer, vil vi få laget en trykt katalog som sendes til alle deltakerne i posten. Det vil i tillegg fortsatt sendes ut pdf-katalog med resultater fra konkurransen.

Godkjenning

Konkurransen er godkjent av NSFF (Patronage 2023/1) og resultater fra konkurransen vil derfor telle til NSFF plaketter og hederstegn.

Konkurranseregler

Last ned invitasjon med fullstendige konkurranseregler

Les reglene nøye. Her finner du også en veiledning til hjelp med webgrensesnittet for opplasting av filer til konkurransen.

Tidligere resultater

Se resultatene og katalogene fra alle våre nasjonale konkurranser her

Om konkurransen

Konkurransen ble startet i forbindelse med Trondhjems Kameraklubbs 90-årsjubileum i 2018. Konkurransen fikk navnet «Munken» i 2020, inspirert av blant annet kjente landemerker i Trondheim som Munkholmen (bildet), Munkegata og fjellet Munken, men også Norges mest kjente spøkelse, Munken i Nidarosdomen. Les mer om navnevalget her

Foto: Morten Mehli
Foto: Morten Mehli